Aug 8, 2013

Inna

INNA este o cantareata de doar 23 de ani ce a cunoscut succesul cu piesa lansata in colaborare cu baietii de la Play&Win, "Hot", piesa lansata pe piata muzicala in anul 2008.

Inna, pe numele sau intreg Elena Alexandra Apostoleanu s-a nascut si a crescut in Neptun, judetul Constanta pe data de 16 octombrie 1986.

Pasionata inca de mica de muzica si dans, parintii au trimis-o la cursuri de canto de la varsta de 8 ani. Cursurile de canto le-a urmat sub supravegherea atenta a profesorului Traian Broasca. Inna a urmat apoi cursurile Liceului Economic din Mangalia si Facultatea de Stiinte Politice din Constanta. Dupa terminarea studiilor Inna a inceput sa se gandeasca serios la o cariera de succes in muzia si a pornit in cautarea unui studio de inregistrari in Constanta, cu care sa colaboreze pentru o eventuala lansare pe piata divertismentului din Romania. Dupa lungi cautari, spune ea, i-a gasit pe baietii de la Play&Win, originari si ei din Constanta.

Colaborarea lor s-a concretizat si asa s-a nascut melodia Hot ce a avut un succes impresionant atat in Romania cat si dincolo de granite. Piesa a devenit in scurt timp hit, a luat cu asalt radiourile si cluburile din intreaga tara. Datorita succesului piesei Hot au urmat numeroase concerte prin cluburi atat in tara cat si in alte tari ale europene precum Bulgaria, Polonia, Rusia, Ungaria, Turcia si Grecia.

Datorita impactului imens pe care l-a avut piesa Hot asupra publicului baietii de la Play&Win nu au asteptat prea mult si au lansat pentru Inna numeroase piese ce au devenit si ele in scurt hituri : Hot, Love, Amazing, Déjà vu in colaboarare cu Bob Taylor. Toate piesele s-au clasat in pozitii foarte bune in numeroase topuri din intreaga lume.

In cadrul Romanian Music Awards 2009, ce a avut loc la Craiova succesul Innei a fost demonstrat. In urma voturilor publicului Inna a castigat la sectiunile pentru : Best Show, Best Dance, Best New Artist si Border Breaker. Anul 2009 a reprezentat pentru Inna un succes de proportii. Si-a lansat albumul de debut, intitulat "Hot" iar pentru a demonstra inca o data succesul de care s-a bucurat proiectul Inna in afara granitei albumul a fost disponibil mai intai in strainatate si abia apoi in Romania.

In anul 2009 managerul Innei a reusit sa semneze pentru ea un contract de promovare cu una dintre cele mai importante case de inregistrari din America, Ultra Records. De atunci, materilalele discografice ale cantaretei au inceput sa fie promovate pe teritoriul SUA, al Regatului Unit si Canada.

In luna aprilie melodia Hot a fost nominalizata la categoria „Cea mai bună melodie internaţională” în cadrul ceremoniei Premiilor Eska iar in toamna anului 2009, Inna a castigat la premiile MTV Europe Music Awards trofeul pentru categoria "Cel mai bun interpret român".

Datorita promovarii sale intense, Inna a ajuns in mai putin de un an de la lansare sa cante in Polonia alaturi de vedete consacrate precum Akon, Ne-Yo, Anastacia, Lady Gaga, Rihanna, Pussycat Dolls si Sugababes. Si activitatea ei de cantareata nu se opreste aici, continua sa lanseazae hit dupa hit si sa cucereasca intreaga lume cu muzica sa vibranta.


Nume: Elena Alexandra Apostoleanu
Data nasterii: 16 octombrie 1986
Locul nasterii: Neptun, Constanta, Romania
Zodia: Balanta
Culoarea ochilor: Caprui
Culoarea parului: Negru
Inaltime: 1.60
Greutate: 43 Kg
Nationalitate: Roman
Etnie: Roman
Stare civila: necastorita
Copii: nu are
Ocupatie: Cantareata
Gen muzical: Muzica de club, house cu influente minimal
Studii: Liceul Economic din Mangalia, Facultatea de Stiinte Politice, Constanta.


Poze:

























No comments:

Post a Comment